ANASAYFA OKUL YAŞAMI SANAT ATÖLYESİ

SANAT ATÖLYESİ

Klasik Bale

Bale kuralları belli akademik dans tekniğinin başka sanatsal öğeler ile birleştirilerek bir sanat gösterisi olarak sunulmasıdır. Görsel sanatların en pırıltılısı olan Bale, özellikle küçük kız çocuklarının düşlerini süsleyen büyülü bir dünya iken erkek çocuklarının eğitiminde ise atletik görünüm için en faydalı sanat prensibidir.Bale eğitiminde amaç tüm sanat dallarını öğrencinin yaşamına sokmak, estetik duygusunu kazandırmak. Zihinsel bedensel ve sosyal gelişimine yardımcı olmak. Bale yaparken kazandığı disiplini tüm yaşamına yaymak.

Modern Dans

Dersin içeriğinde strech ve yer çalışmasının yanı sıra koreografi çalışmaları yer almaktadır. Amaç bedensel farkındalığı yaratmak ve bununla birlikte en doğal yoldan vücudu dans edebilecek forma sokmaktır.

Halk Oyunları

Halk oyunları eğitimine her yaş öğrenci kabul edilmektedir. Dersin amacı ,ülke topraklarını tanıtmak sevdirmek ve ilerleyen dönemlerde zeybekle horonla tanıştımak olacaktır.

Çocuklar İçin Yoga

Dünya Sağlık Örgütü, pozitif sağlık durumunu şöyle açıklamaktadır: ’Sadece bir hastalığın ya da rahatsızlığın olup olmaması değil, fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal olarak tamamıyla iyi olma hali’. Yoga da pozitif sağlığa bu dört ana açıdan yaklaşır. Çocuklar için de yoganın faydalarını bu açılardan inceleyebiliriz.

Tango & Salsa

Tango

Dünyada tango için belirli tek bir tanım var aslında: Tutkunun, aşkın ve hüznün dansı.Arjantin tango, 19. yüzyılın sonlarında ortaya çıkan zarafete ve yaratıcılığa dayanan bir dans türüdür. Ancak aynı zamanda müzik tarzına da verilen isimdir. İlk yıllarda "tango criollo" veya "basit tango" olarak bilinmektedir.

Salsa

Salsa bir çeşit "serbest stil"  ya da "sokak dansı" olduğu için dünyada dans eden sayısı kadar çok sayıda salsa stili bulunmaktadır.Belirli bir rutine ya da standarda bağlı kalmaksızın yapılan salsa, bu özelliği sayesinde özgürce ve doğaçlama yöntemi ile yapılır.

Yoga - Pilates - Zumba

Vücudumuzun ihtiyacı olan sağlıklı nefesi yoga tekniği ile sağlarız.Pilates, kas ve iskelet sistemimizin dengesi için geliştirilmiş bir sistem çalışmasıdır.Bölgesel ve bedensel zayıflama için çok etkin çalışmadır. Zumba canlı hareketleriyle stres attıran koordinasyonu geliştirir kilo verdirir vücudu sıkılaştırır yaşlanmayı geciktirir ve ruh halinizi iyileştirerek kendinize ait güveninizi arttırır.

Flamenko

Flamenko; İspanya’nın Endülüs bölgesine özgü ama bu bölge ile sınırlı kalmamış müzik ve dans türüdür. Asırlardır sure gelen bu müzik ve dansın içinde barındırdığı hüznün güzelliğine hırs, şefkat, tutku, özgürlük ruhu, isyan, mutluluk, güç gibi duyguların ifadesi eşlik eder. Bu sebeple flamenko flamenkocularındır, Dünya’nın heryerinden gönül verenlere dansın ruhunu yüreğinde hisseden herkese aittir.

(Pazar Sokağı) No:16 Tuzla / İstanbul
Faks: 0.216.447 48 58
Postane Mah. Barbaros Hayrettin Paşa Cad.
Tel : 0.216.582 08 24
Web Tasarım : Yoda Digital